Moringa Poeder

Wat is Moringa precies?

De Moringa (oleifera) is een boom die deel uitmaakt van een familie genaamd Moringaceae. Het komt met name voor in de (sub)tropische delen van de wereld. De Moringa oleifera boom wordt ook wel de wonderboom genoemd. Dit komt doordat het een zeer uniek nutriëntenprofiel heeft. Zo hebben de vruchten en de bladeren van de Moringa boom een extreem hoge voedingswaarde, terwijl ze ook nog eens heel breed toegepast kunnen worden.

 

De Moringa bladeren worden op het Afrikaanse continent gekweekt in plantages. Dit doen ze om de ondervoeding onder de bevolking tegen te gaan. Ook in andere ontwikkelingslanden worden de Moringa bomen steeds vaker geplant. Met behulp van de zeer goede voedingswaarden van Moringa moet ook hier ondervoeding bestreden worden.

Moringa heeft overigens nog meer voordelen en werkingen, al zijn deze gezondheidsclaims vooralsnog in behandeling bij de ESFA. Het heeft een positieve invloed op de energie van de gebruiker, terwijl het ook het afweersysteem zou ondersteunen en een goede spijsvertering zou bevorderen. Daarnaast helpt Moringa bij de bescherming tegen invloeden van vervuiling en zonlicht, terwijl het ook het herstellend vermogen van de huid ondersteunt.

Belangrijke informatie

Als je een gezonder leven wilt leiden dan begint dit met het aannemen van een gezonde levensstijl. Je kunt dit ondersteunen door een superfood, natuurlijk kruid of voedingssupplement, waarbij je kunt denken aan natuurlijke poeders en capsules. Ze zullen je gezondheid ondersteunen, maar zijn daarentegen zeker niet een vervanger van een gezonde leefstijl. Daarnaast is het ook zeker verstandig om een arts te raadplegen voordat je een superfood, kruid of voedingssupplement inneemt, wat met name aan te raden is als je zwanger bent, borstvoeding geeft of medicijnen gebruikt.

Het mooie aan Moringa is dat het in zijn geheel gebruikt kan worden, er hoeft dus niets weggegooid te worden. De Moringa bladeren zijn zelfs heel goed voor je, ze zijn bijvoorbeeld erg rijk aan nutriënten als caroteen en vitamine C. Daarnaast bevatten ze ook de meeste alkaloïden en werkzame stoffen. De Moringa vruchten zitten juist weer vol gezonde vetten en vezels, terwijl van de Moringa zaden een gezonde olie gemaakt kan worden. Dit kun je gebruiken in je eten, maar ook op je huid.

Moringa, superfood van het hoogste niveau

Je zult direct zien dat Moringa speciaal is als je eens kijkt naar de voedingswaarden. In de meeste gevallen is het echt vele malen rijker aan essentiële mineralen en vitaminen dan allerlei andere superfoods. Voor mensen die een structureel voedseltekort hebben door een ziekte of een ander medisch probleem is Moringa dan ook bij uitstek geschikt. Daarnaast kan het ook zeker ingezet worden voor het voorkomen en het herstellen van voedingstekorten door een wat minder voedingspatroon of dieet. Ben je bezig met het optimaliseren van je gezondheid en energie? Moringa zou dan zeker deel uit moeten maken van je dagelijkse eetpatroon.

Moringa zaad kan daarnaast ook ingezet worden voor het zuiveren van water. De zaden van deze boom zijn namelijk in staat om micro-organismen en onzuiverheden uit het water te halen. Daarnaast hebben ze ook een sterke bindende werking in onze lichamen. De producten die aangeboden worden door Happy Moringa bevatten een hoogwaardige poeder. Dit is verkrijgbaar in de vorm van tabletten en capsules, maar ook kan ook los gekocht worden.

Waar is Moringa olie goed voor?

 

Moringa olie is onder meer rijk aan oliezuur, wat ook wel bekend staat als Omega-9. Het is bovendien in staat om de hoofdhuid te reinigen, maar ook om het te verzachten. Dit is ongeacht je huidtype het geval. Dit is het geval aangezien de voedingsstoffen in de olie de wortels eenvoudig kunnen bereiken, waardoor ze diep in de huid kunnen trekken. Dit zorgt ervoor dat de vitaminen en de andere voordelige stoffen geleverd worden aan de haarwortels, waar je haar dus weer van zal profiteren. Het zal ook de afscheiding van talg reguleren, terwijl het ook een vermoeide huid tegen zal gaan. Moringa olie zit bovendien vol Omega 3, 6, 9 vetzuren, terwijl het ook nog eens veel vitamine A en E bevat. Het behoort overigens tot de niet-droge oliën en laat zich uitstekend over de huid verdelen. Na het zonnebaden kun je ook Moringa olie gebruiken, het zal dan verkoelend en hydraterend werken. Dit maakt het dus eigenlijk een perfecte aftersun lotion.

Moringa helpt in de strijd tegen ondervoeding

In 2009 werd door een zeer bijzondere vrouw een gevecht tegen ondervoeding in Zuid-Afrika gestart. Deze vrouw is Mavis Mathaba, geboren en getogen in het Afrikaanse land. Om de strijd tegen dit enorme probleem te winnen maakte ze gebruik van Moringa, wat zonder twijfel een wonderboom valt te noemen. Ze zette in het dorp tooseng in Limpopo, wat dus in Zuid-Afrika ligt, vervolgens een Moringa plantage op. Ze begon de maaltijden van de ondervoede Zuid-Afrikaanse kinderen te bestrooien met Moringa nadat ze de wonderboom had geoogst, gedroogd en gemalen. Door het toe te voegen aan het voedsel is er een grote stap gemaakt om het probleem van ondervoeding van de jonge populatie aan te pakken. Sindsdien zijn door Mavis Mathaba diverse humanitaire hulpverleners en stichtingen gestart met het gebruiken van Moringa om ondervoeding te bestrijden. Dit is onder andere een goede oplossing aangezien de boom goed geproduceerd kan worden in Afrika. Dit is het geval aangezien de Moringaboom weinig water nodig heeft, het kan dus ook goed groeien in droge gebieden.

Moringa is milieuvriendelijk en duurzaam

 

We zijn er nog niet met de voordelen, want Moringa heeft nog veel meer. Zo groeit deze boom het beste in de droge en zanderige gebieden, zoals je vaak ziet in Afrika. Hierdoor kan het dus op plekken groeien waar dit over het algemeen niet mogelijk is met andere planten. Moringa boom kan bovendien best tegen een stootje, terwijl het ook niet dood zal gaan door een slechte bodem of door droogte. Je zult daarnaast ook nog eens snel een volwassen wonderboom hebben, in een jaar tijd zal een Moringa boom namelijk al drie meter hoog worden. Zo groeien als kool dus! Door deze geweldige kenmerken helpt Moringa tevens bij de bestrijding van ontbossing, wat wereldwijd nog altijd een enorm probleem is.

Hoe kun je Moringa gebruiken?

Moringa kan op diverse manieren gebruikt worden. Zo kun je het bijvoorbeeld in je thee gebruiken, wat veel gedaan wordt. Van Moringa kun je namelijk een gezonde thee zetten, waarbij het van belang is dat je kiest voor een goede kwaliteit Moringa poeder. Hier kun je eenvoudig een lekker kopje thee van zetten. Op deze manier is het minder voedzaam, wat natuurlijk een nadeel is.

 

Moringa thee is daarentegen wel weer heel goed als je meer energie wilt. Je kunt de smaak overigens niet echt vergelijken met andere kruidenthee. Moringa thee smaakt namelijk kruidig en lichtzoet, je hoeft er dus geen zoetstoffen aan toe te voegen. Thee van Moringa poeder is daarentegen niet de meest voorkomende manier van gebruik. Dit zijn op het moment toch wel de Moringa capsules en poeders.

Dit is puur het geval doordat het zo eenvoudig in te nemen is. Zo kun je de poeder heel goed mixen en mengen met fruitsappen, terwijl het ook goed gebruikt kan worden in een smoothie. Capsules kun je zo gebruiken, wat handig is als je onderweg bent bijvoorbeeld. Daarnaast kan Moringa ook uitwendig gebruikt worden, het is immers heel goed voor de huid. Ook kun je het goed inzetten als zelfgemaakte pasta, niet om op te eten maar om op je huid aan te brengen.

Veel gestelde vragen

 

Ja! Moringa is daadwerkelijk zo goed. Het is immers niet voor niets dat het met de week populairder wordt.
Dit zorgt ervoor dat het ook steeds vaker de focus wordt van wetenschappelijk onderzoek.
Zo staat Moringa op het moment echt in het middelpunt van mensen die een interesse in
superfoods en goede supplementen hebben.

Ook dat is het geval. Moringa wordt namelijk al heel lang zonder problemen gebruikt door mensen over de hele aardbol.
Ondertussen is er al veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar deze superfood, waaruit nog nooit resultaten
zijn gekomen die de veiligheid van Moringa in twijfel trekken. Het heeft bovendien geen gedocumenteerde interacties
met traditionele medicijnen, terwijl het tevens geen contra-indicaties met andere stoffen heeft.
Moringa kan de bloedsuiker wel licht verlagen. Als je diabetes hebt dan is het daarom verstandig om de dosering
op een voorzichtige wijze te verhogen. Er zijn overigens geen gevallen van allergische reacties op de wonderboom bekend,
terwijl het ook geen lactose, gluten of andere bekende allergenen bevat.

Het is oprecht een lastige klus om een te hoge dosering van Moringa in te nemen, aangezien het zo’n veilige stof is.
Je lichaam is goed in staat om het te verwerken, terwijl in hoge doseringen ook geen toxiciteit zit.
Het is desondanks alsnog wel slim om de gebruiksaanwijzing door te nemen voordat je Moringa gaat gebruiken.
Houd je ook aan de aanwijzingen die genoemd worden in de gebruiksaanwijzingen.

Moringa is zeer veilig, zoals net al genoemd is. Het heeft geen bekende bijwerkingen of nadelen.
Natuurlijk kan er wel sprake zijn van een persoonlijke gevoeligheid. Dit zou kunnen leiden tot
bijvoorbeeld darmklachten bij een hoge dosering.
Desondanks is dit extreem zeldzaam en is de kans groot dat jij dit niet zult ervaren.

Momenteel zijn er al veel mensen, ook in Nederland, die al langdurig Moringa gebruiken. Zij zijn er erg positief over.
Dat is eigenlijk best logisch, deze superfood is namelijk één van de meest effectieve supplementen die je
kunt kiezen voor veel verschillende toepassingen. In de winkel van Happy Moringa is het mogelijk om
de beoordelingen van andere gebruikers over de Moringa producten te lezen.
Wij adviseren om ze te bekijken, ervaringen kunnen je namelijk echt helpen!

Doordat Moringa niet een farmaceutisch medicijn maar een voedingsmiddel is zal het normaal gesproken
langer duren voordat de impact echt begint op te treden. Als je begint met het nemen van Moringa en je
dit elke dag doet dan zul je de effecten over het algemeen na 3 tot 5 dagen voelen, zo blijkt uit de
ervaringen van andere gebruikers. Wij raden aan om tenminste één verpakking lang elke
dag Moringa te nemen. Zo zorg je ervoor dat je de maximale effecten kunt ervaren.

Er zijn natuurlijk verschillende producten beschikbaar waar Moringa in zit, al deze soorten bevatten Moringa bladpoeder.
Als je moeite hebt met het slikken dan is het bijvoorbeeld verstandig om Moringa capsules aan te schaffen,
wat ook het geval is als je veel reist. Je kunt ze dan eenvoudig meenemen onderweg om ze even snel in te nemen,
wat ook geldt voor de Moringa tabletten.
Qua werking zit er daarentegen geen verschil tussen Moringa poeder, Moringa capsules en Moringa tabletten.

Goede Moringa poeder is normaliter vele malen fijner dan Moringa poeder van lage kwaliteit.
De producten moeten namelijk met zorg gezeefd worden. Als dit niet het geval is dan zit er
vaak nog plantmateriaal in de poeder, wat je natuurlijk liever niet hebt. Het is namelijk
juist de bedoeling om de Moringa bladeren zo te zeven dat er helemaal
geen plantmateriaal meer overblijft. Hierdoor blijft er dus echt alleen fijn Moringa poeder over.

Bezoek ons

Bredesloot 50
7881 CZ
Emmer-Compascuum

Mail Ons

hello@happymoringa.nl