Gezonde Weetjes

Een stukje theorie…

Vitamines en mineralen werken als antioxidanten in je lichaam. Ze zijn belangrijk, want mineralen en vitamines, waaronder de A, C en E, zorgen ervoor dat vrije radicalen geen schade kunnen aanrichten in je lichaam. Vrije radicalen zijn stoffen die voor allerlei ziektes zorgen. Ze vernietigen het DNA waardoor verschillende typen kanker een grotere kans krijgen. Vrije radicalen ontstaan in je lichaam zelf. Maar vrije radicalen ontstaat ook door invloeden van buitenaf. Denk aan:

s

Alcohol

s

Roken

s

UV-straling

s

Medicijngebruik

s

Verontreinigde lucht

s

Stress

Een teveel aan vrije radicalen in je lichaam kan ervoor zorgen dat allerlei lichaamsprocessen worden verstoord. Vrije radicalen vallen belangrijke moleculen in je lichaam aan, zoals proteïnes en lipiden.

De Latijnse naam voor deze plant is Moringa Oleifera.

Happy Moringa: een natuurlijke bron van gezondheid!

Een teveel aan vrije radicalen in je lichaam kan ervoor zorgen dat allerlei lichaamsprocessen worden verstoord. Vrije radicalen vallen belangrijke moleculen in je lichaam aan, zoals proteïnes en lipiden. De bladeren, schors, bloemen en zaden van de moringa zijn te gebruiken. De wortels zijn echter onbruikbaar door hun hoge gifconcentraat. Leuk weetje: een (tropische) plant beschermt zelf zijn wortels van ongedierte en microben die onder de grond leven. Daarom is een wortel bij dit soort planten veelal giftig. Dit in tegenstelling tot de bijbehorende plant boven de grond, die zoals de moringa juist boordevol gezonde voedingsstoffen, vitaminen en mineralen zit.

R

In moringa zit een zeldzame combinatie aan fytonutrienten: zeatine, quertine, betasitosterol, caffeoylquincezuur, en kaempferol.

R

Moringa is ook geschikt voor hoefdieren, zoals paarden, voor een algehele ondersteuning van hun gezondheid.

R

De moringa is een bron van proteïnen, vitaminen, aminozuren en betacaroteen.

R

In moringa zitten polyfenolen. Dit zijn dezelfde stoffen die in fruit en bepaalde soorten groensoorten zitten en zijn een bron van antioxidanten.

R

De fytonutrienten in de moringa spoelen gifstoffen je lichaam uit en je zuivert daarmee je lever.
Dit helpt je immuunsysteem te versterken en helpt wederopbouw van de rode bloedcellen.

R

Moringa is honderd procent vegan.

R

De moringa bevat fytonutriënten die een belangrijke rol spelen bij het tegengaan van veroudering en het cardiovasculair systeem verbeteren.

R

De fytonutrienten uit de moringa verjongen het lichaam op cellulair niveau. In Azië maakt de geneeskrachtige moringa onderdeel uit van de traditionele geneeskunst.

R

De moringa kent vele Engelse bijnamen: Miracle Tree, Tree of Life en Mother’s Best Friend.

Bekijk al onze producten

Enthousiast geworden? Bekijk de complete collectie Moringa producten bij ons in de webshop!